Céljaink

Az egyesület 2001-ben alakult azzal a céllal, hogy Baranya megyében hatékonyan segíteni tudja a hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású állampolgárok társadalmi integrációját, szociális segítését és munkavállalási esélyeit, és megőrizze a roma kultúrát, erősítse a cigány származású emberek identitását. Tevékenységünk kifejezetten társadalom-érzékeny, ennek megfelelően 2012-ben elvégzett feladataink, lebonyolított programjaink az alábbiak szerint alakultak:

a) Egyesületünk a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzattal együttműködve szervezte meg a Gasztro Ősz címmel hagyományőrző gasztronómia napok rendezvényét immár 6. alkalommal, melynek keretében a roma ételeket, népművészetet és a hagyományos táncokat mutattuk be a nagyszámú érdeklődőnek.

b) Egyesületünk partnereivel közösen szervezte meg a Szőlősi Beás Karácsony programját, melyben a helyi gyermekek részére biztosítottunk lehetőséget egész napos játszóház keretében más programok mellett a saját készítésű ajándéktárgyak elkészítéséhez. Fentiek mellett a partnereivel közösen szervezett Pécsett megrendezett SZÍNES KARÁCSONY program során is lehetőséget biztosított a Kővágószőlősön élő szegény gyermekek részére az azon való részvételre.

c) Egyesületünk szervező partnerként részt vett az Egyenlő eséllyel a rák ellen kampánysorozat részeként megrendezett megyei egészségnapok megszervezésében és bonyolításában.

d) A velünk együttműködő civil szervezetek és CKŐ-k számára számos program kidolgozásában nyújtottunk segítséget, illetve szervezésükben és megvalósításukban működtünk közre.

e) Szolgáltatásaink keretében a célcsoport számára szociális, mentálhigiénés, foglalkoztatási és életviteli tanácsadást, és problémáik kezelésben személyes közreműködést biztosítunk.(c) 2014 Baranyai Cigányok Érdekvédelmi Szervezete
A honlap a LEADER-MVH támogatásával jött létre.